Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J58a92n 19S25o76u44č19e35k

3. 1. 2018 7:09

Mně se tento miniseriál také líbil. Výprava určitě na jedničku. A i V. Kotek mně do role Františka Štěpána Lotrinského docela pasoval, byť nevím, zda se scénář držel skutečných historických faktů. Ovšem, že František Š. byl zdatným obchodníkem, to doloženo je. Ještě jedno poučení jsem si odnesl. I když je cokoli podloženo jakýmikoli smlouvami s podpisy mocných nemá to žádnou cenu a v každý si hájí jen své zájmy. Platilo to tehdy a platí to stejně i dnes.

7 0
možnosti
Foto

Poučil jsem se i po shlédnutí druhé části.

2 0
možnosti
PK

Přiznávám se, že mě tento film (oba díly) příjemně překvapily... a zároveň mě donutily, abych si trochu osvěžil paměť o této době... a přiznávám se, že mě až překvapilo, kolik nesmyslů mi z dřívějška utkvělo v paměti... Takže ČT, děkuji...

6 0
možnosti
PK

Souhlas s vámi. Oba díly se mi líbily a také si “zopáknu” historii. :-)

5 0
možnosti
IH

Já hlavně nechápu, proč financujeme oslavu našich okupanti. Za 100 let bude s takovou oslavny film o Heidrichovi a teroristech, co ho zabili. :-(

0 13
možnosti
JZ
JR

J93a23n 25R31á46ž

2. 1. 2018 18:08

Už dlouho jdem nepochválil nějaký projekt ČT. Teď se stalo.

Ale obávám se, že tento projekt byl ČT spíše vnucen!

1 1
možnosti
SB

Jsem přesvědčen, že jste to zhodnotil za 90 % diváků. Kritici "odborníci" to kritizují, jen aby nebyli mimo mísu v branži. Tady jsem si uvědomil, za co platím ČT.

10 0
možnosti
PK

Než jsem začal psát, přečetl jsem si kritiky a překvapilo mě, že se hodnocení pohybovalo mezi 30-50%. Takto kritici často hodnotí Kameňák apod. A tady jsme v úplně jiné lize kinematografie.

5 0
možnosti
JZ

Za mě také ano a zasloužená karma. :-)R^

9 0
možnosti
MV

Přesně. Už jen ty novinky, co člověk dostane do hlavy. Za mě taky dobrý.

9 0
možnosti
PK

Díky za souhlas :-)

1 0
možnosti
MB

Nesmírně zdařilý projekt, bývalých zemí RU - obrovská symbolika ! Přivykli jsme velebit Karla IV. , na Marii se často zapomínalo. V dobách socialismu i nepravdivě zesměšňována - různé bajky ... Zde úžasná žena, matka, reformátorka ! Mnohé dopady dodnes - Katastrální úřady, školství a Prajsko. Zažitý název Opavsko - Hlučínsko, území o které dnešního večera přijde ! Ona to ještě neví ... :-)

11 0
možnosti
PK

Máme být na co historicky pyšní jako Češi.

7 0
možnosti
Foto

Oprava. Film také hodnotím na výbornou. Už i tím, že byl oproštěn od zbytečné romantiky a držel se faktů. Konečně "díky Česká televize, pokračuj tak dál." Na dnešní druhý díl se těším. (A také za to, že mě první díl filmu přimněl k tomu, abych si toto "tereziánské období" trochu víc prostudovala na internetu). I za to díky. R^;-)

0/0

doporučit

2.1.2018 13:36

reagov

11 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1764x
Začal jsem s nemovitostmi, financemi a přes to se dostal osobnímu rozvoji. Jsem lektor, protože mě to baví. Sám jsem si prošel údolím prokrastinace. 

web: kamaspavel.cz

Díky za podporu :-)

Seznam rubrik