Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Andrej Babiš má pravdu. Skoro ve všem.

Babiše do politiky dostaly "tradiční" strany. Volby mu pomohly vyhrát "tradiční" strany a jestli bude úspěšný nebo neúspěšný premiér mají ve svých rukou také "tradiční" strany. Tak proč je kolem Babiše tolik povyku?

 

Po sametové revoluci došlo k budování státu téměř od základů. Vynechám ekonomiku a zaměřím se na politiku. Pochopitelně jsme neměli politiky, kteří by dokázali tvořit zákony bez chyb, pamatující na veškeré situace. Tak v 90. letech vznikly různé mafie a lidé, kteří dokázali vybudovat svoje firmy. Ať svými schopnostmi, využitím děr v zákonech nebo kontakty na politické skupiny. Andrej Babiš vybudoval svoje impérium. Jakým způsobem nevím, každopádně na to měla velký vliv politická garnitura. Vybudoval si kontakty, vliv a měl zdroje na to, aby vstoupil do politiky. A udělal to stejně jako jiné vznikající politické strany či hnutí. 

Hnutí ANO vstoupilo do vlády v čele s A. Babišem. Vládu řídí premiér - lépe řečeno měl by řídit, kdyby byl osobnost a ne úředník jako B. Sobotka.  Pokud si zásluhy celé vlády přivlastnil A. Babiš, je to jeho umění a neschopnost ČSSD a KDU, které byly s ANO v koalici. Pokud ODS a TOP v opozici nedokázaly za čtyři roky vybudovat svoji pozici silnou do následujících voleb, je to jejich slabost. 

Nyní jsme ve fázi sestavování vlády. Pokud bude A. Babiš úspěšný nebo ne, mají ve svých rukou opět i ostatní strany. Může sestavit vládu a získat nebo nezískat důvěru. Zatím postupuje dle ústavy. Pokud bude opětovně vydán, odsouzen nebo osvobozen, bude to mít nějaké důsledky. Z minulosti známe politiky nebo lobistu, kteří byli obžalováni, odsouzeni nebo osvobozeni. V tomto ohledu věřím, že systém funguje. Policie, zastupitelství, soudy, OLAF atd. Stejně tak slovenské soudy ohledně spolupráce nebo nespolupráce s StB. 

Takže ano, Babiš je šéfem ANO. Vede svoji kampaň i obhajobu podle svého rozhodnutí a má na to právo jako kdokoli jiný. Má pravdu v tom, že ho do politiky dostaly tradiční strany. Já např. nemám konexe ani finance na to založit si hnutí, se kterým bych uspěl ve volbách. Má pravdu v tom, že téma mnoha stran byl Antibabiš. Má pravdu v tom, že kdyby ho Sobotka nevyhodil z vlády, mohla dovládnout úspěšně /možná by ANO uspělo stejně a ČSSD lépe než 7%/. Má pravdu v tom, že chtěl dostat 50 a více %, aby se nemusel dohadovat v koalici. A tak bych mohl pokračovat. Ve spoustě věcí pravdu nemá, ale ...

Andrej Babiš je liška v kurníku. Pokud se budou ostatní strany chovat jako vystrašené slípky, bude liška vládnout kurníku. Nestačí jen hlasitě kdákat. Babiš je lídr a umí to. Tak ostatní strany by měly postavit do svého čela také lídra. Nejsem fanoušek SPD, ale Tomio Okamura není vyplašená slípka v rohu kurníku. Šéf pirátů Bartoš se také profiluje, že by mohl být lídrem. Ale co ostatní? ČSSD nemá aktuálně nikoho. ODS vede teoretik, který ví, jak by to mělo teoreticky fungovat, ale praxe je jiná. KSČM vždy žila z toho, že nebyla ve vládě a tak lídra nepotřebovala. STAN na tiskovce po volbách řekli, ten vede stranu a tenhle nám vyhrál volby a tamten je sympaťák. KDU je ráda, že je za slušňáky a že přežila návrat do sněmovny. TOP nepochopila, že strana jednoho muže z 90. let, který fackuje mladíka na ulici není program.

Takže? Nechme prezidenta a sněmovnu fungovat. Nechme Babiše a jeho snahu o sestavení vlády. Pokud překročí hranu, máme zde Ústavní soud, který prokázal svoje místo v systému a svoje schopnosti. Máme zde Senát. Máme policii, kterou proti vůli Babiše zreorganizoval Chovanec. Máme státní zastupitelství se jmény jako Zeman a Bradáčová. To vše je funkční systém. A pokud ostatní strany chtějí uspět, měly by místo poukazování co je špatně - Antibabiš, dělat věci správně a začít u sebe. Dosadit lídry. Prospěje to stranám, prospěje to ANO a hlavně voličům. 

Na závěr několik jmen. Nejsou mými favority, ale byli nebo jsou schopni něco ve vedení stran udělat. Topolánek, Rath, Lux, Kalvoda, Klaus, Tošenovský, Chovanec, Zimola, Pospíšil, Čunek, Bubeníček, Gross ..... Okamura, Bartoš

 

Autor: Pavel Kamas | sobota 4.11.2017 21:04 | karma článku: 44,30 | přečteno: 16666x
  • Další články autora

Pavel Kamas

Prokrastinace je jako masturbace

Citát v úvodu je můj oblíbený, jelikož splňuje to co většina citátů. V jedné větě popisuje realitu života. A tak jsem se svou prokrastinací strávil kus života a ještě mě jistě nějaká čeká. Přesto se snažím s ní bojovat. Jak?

1.6.2021 v 21:14 | Karma: 17,11 | Přečteno: 593x | Diskuse| Osobní

Pavel Kamas

Moje zbytečné pojištění domu - chování pojišťovny

Když jsme začali stavět dům a brali jsme si hypotéku, podmínkou bylo pojištění domu. Rozumím tomu, když si chce banka "ochránit" svoji investici. Stejně tak si chci svoji investici, dům, chránit já. A pojišťovna se mnou vydrbala.

11.5.2020 v 21:47 | Karma: 36,12 | Přečteno: 2333x | Diskuse| Společnost

Pavel Kamas

Tarantino vs. Greta - je vždy zlato co se třpytí?

Dvě osobnosti, které jedna věc spojuje. Quentin Tarantino je mnoha lidem znám bez ohledu na to, jestli viděli některý jeho film. Greta Thunberg je mnoha lidem známa, i když ji možná neslyšeli nikdy mluvit. A co je rozděluje?

9.8.2019 v 21:20 | Karma: 35,04 | Přečteno: 1686x | Diskuse| Společnost

Pavel Kamas

Miloš Zeman si užívá

Ano, prezident republiky si užívá svého druhého a posledního volebního období. Stejně tak jako Václav Klaus je i Miloš Zeman homo politicus. Oba mají rádi politiku, kontroverze, místo na výsluní a SILNÉ soupeře.

6.7.2019 v 11:13 | Karma: 21,09 | Přečteno: 720x | Diskuse| Politika

Pavel Kamas

Tak nám ukradli sekačku, paní Müllerová

Není to katastrofa, ale nepotěší to. Naštěstí se vždy snažím vzít si ponaučení pro příště z každé zkušenosti. Možná byste na to šli jinou cestou, ale tahle je moje a věřím, že mi v budoucnu přinese užitek. Jaká je? Pojďme na to.

19.4.2019 v 7:51 | Karma: 12,49 | Přečteno: 442x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1764x
Začal jsem s nemovitostmi, financemi a přes to se dostal osobnímu rozvoji. Jsem lektor, protože mě to baví. Sám jsem si prošel údolím prokrastinace. 

web: kamaspavel.cz

Díky za podporu :-)

Seznam rubrik