Diskuse

Dycky Most!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BJ

Když si vzpomenu, jaká hysterie se spustila okolo p. Zemana za jeho neslušný výrok, tak za ty výrazy,které klidně vysílala ČT před 22hod. v seriálu Most ,tak by měla Rada RTV udělit ČT minimálně tučnou pokutu

0 0
možnosti
RK

R52a18d74i47m 53K72a74l71a10s

28. 2. 2019 13:01

Já tedy nevím, ale nejprve bych připomněl omluvu Zdeňka Godly představitele Franty, který se omlouval za to, že sám sebe nazývá cikánem. Co je dovoleno a ukázáno v seriálu může mít k realitě a pravému stavu věcí poměrně daleko.

Rovněž bych zmínil, že od Luďana a spol asi není možné očekávat slovník univerzitního profesora, a že v zásadě hospodští povaleči budou cikána nazývat Romem... Jak by pak asi takové postavy byly věrohodné?

A teď si pojďme probrat kladné a záporné postavy seriálu Most!. Kladnými hrdiny jsou Franta, Dáša, v malé roli p. Juliš a až na Laca dospělí obyvatelé Chánova, kteří mají tendenci svůj životní prostor zvelebovat a pozdvihnout komunitu. Spíše zápornou či negativní postavou je i přes kvalitní a sympatický herecký výkon Luďan, ostatně stačí se podívat v čem a jak žije a jaký je jeho vztah k LGBT komunitě, dále rasista Eda, alkoholik farář, somrák Čočkin a ukázková mrcha Ilona. U zdánlivě neutrální Blanky je naznačeno její pokrytectví ve vztahu k menšinám a Tonda se zase z mladické nerozvážnosti hodlal vybít na Romech. Potom tu máme typického grázla Romana Vepřeka, partu "plešek" a několik obětí v podobě romských dětí ovládaných Lacem, který alespoň v závěru hodlá velkoryse zaplatit Čočkinův pohřeb.

"Odsledovat" Most! a odejít od televizoru s představou, jak ČT obohatila náš veřejný prostor reálným pohledem na nás naše spoluobčany nebo snad dokonce obyvatele Mostu, je podle mého fatální chyba...

Ten seriál byl především o předsudcích, kterými trpí majorita... Ano, v podstatě všechny jsou pravdivé a společnost jimi trpí, ale opravdu bych netvrdil, že Most! je o nějaké svobodě názorů a projevu. Most! je především ono příslovečné zrcadlo z Vesničky mé střediskové většinové společnosti v podobě skrytého či otevřeného rasizmu, nenávisti k gayům, lesbám a transsexuálům, pokrytectví, white trash, alkoholismu, skrblení, úctě k mrtvým atd.

A to je to hlavní poselství a důvod vzniku seriálu.

6 0
možnosti
VP

Golda se omlouval ,protože se do něj pustila Romea.

4 0
možnosti
Foto

I88v20a27n 91M83a58r97e96k

28. 2. 2019 12:44

Možná by bylo líp, umístit v daných lokalitách či interiérech kde se natáčelo trvale kamery, a vysílat z nich nonstop live přenosy. Určitě by byly pravdivější, aktuálnější než vyumělkované trapnosti. Nakonec i Česká televize by tím ušetřila nemalý peníz. 8-o

5 0
možnosti
Foto

Obávám se, že určitá podstatná část skrytého "poselství" seriálu Vám zcela unikla...

7 0
možnosti
PK

Určitě ano. Jistě si tam každý najde svůj pohled. Jako na každý film.

1 0
možnosti
DT

Jako vždy hřebíček na hlavičku. Karma. :-)R^

2 0
možnosti
PK

Děkuji vám Dano. Těším se vaše blogy. :-) Hezký den.

1 0
možnosti
Foto

Karma, naprostý souhlas s každým slovem.

0 0
možnosti
PK

Děkuji vám nejen za přečtení ;-)

0 0
možnosti
Foto

Sdílím Tvůj pohled na seriál Most i na možnost vyjadřovat se adekvátně. Karma

1 0
možnosti
PK

Díky Moc Tomáši :-)

1 0
možnosti
TH

Velmi trefně napsáno.

3 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1764x
Začal jsem s nemovitostmi, financemi a přes to se dostal osobnímu rozvoji. Jsem lektor, protože mě to baví. Sám jsem si prošel údolím prokrastinace. 

web: kamaspavel.cz

Díky za podporu :-)

Seznam rubrik