Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ To je naprosto přesné.

0 0
možnosti
Foto

Nejde o to, jestli jsme či nejsme pupek světa. Dnešní svět je o zkratce, o několika slovech.

A pokud instituce, zastupující cca půl miliardy lidí, řeší celý večer, jestli jeden premiér tohoto souručenství krade, pak je to prostě průšvih a krásné zviditelnění naší vlasti.

Ta zmíněná zkratka se totiž tak nějak zjednodušeně napasuje na celou zemi a všechny její občany. I když to samozřejmě není pravda.

0 1
možnosti

Perfektní úvaha a pravdivá. Záměrem je zbavit se osoby, která hrozí přetrháním dlouholetých vazeb a současně vytvořit atmosféru strachu pro případné další schopné lidi, kteří by snad náhodou chtěli pomoci republice svými zkušenostmi. Kapříci bojují jak o život o svůj rybníček.

1 0
možnosti
Foto

J88i22ř91í 16K27i51n68d97l

13. 12. 2018 10:33

Ze všech kauz, které se na Babiše hrnou je vidět, že do vlády šel ne proto, aby se pan Bicera a jemu podobní měli dobře, ale aby on si ještě více nahrabal. Jenže to jim nedochází a podle všeho ani nedojde budou jej hájit do hrdel a statků s obhajobou, že byl agentem StB, proto aby hlídal, zda někdo v Maroku nám nekrade fosfát. Čapí hnízdo z neoprávěných dotacích EU postavil, proto aby z toho měl něco chudý lid, neoprávěně dotace z EU čerpá proto, aby z toho měl prospěch celý stát. On je to vlastně podle nich takový náš Jánošík. Té zlé EU bere a chudým dává a sám z toho nemá ani halíř. Je zajímavé, že tihle ti lidi jsou závistíví a poukazují neoprávěně a bez důkazu na jiné politiky, že si nakradli a přitom jim nevadí, že tenhle si hrabe majetek a ještě si u toho mlaská. Nerozumím tomu.

4 2
možnosti

Pane Kindle, zbytečně přisuzujete lidem, kteří volí Babiše, vlastnosti, které mají ti, co hledají pravdu a lásku u těch, kteří o těchto dvou slovech nejvíce žvaní.

Pravdoláskaři volí politiky, ve kterých vidí ztělesnění ctností a ušlechtilosti.

Ale jsou i lidé, kteří volí takové politiky, o nichž si nedělají vůbec žádné iluze. Prostě schvalují kroky těch politiků, jako například dvě nedávná rozhodnutí - nepodepsat Istanbul a nepodepsat Marrákeš. A neděláme si iluze ani o tom, že by se k tomu rozhodl z čistého přesvědčení. Jeho názor to asi je, ale rozhodl se k tomu kvůli volebním preferencím, tedy ze zcela zištného důvodu.

Přesto pro mne jakožto voliče je podstatné, že to nepodepsal.

Vy zřejmě hledáte ušlechtilost u těch, kteří navenek o morálce nejvíce žvaní, a v souladu se zásadou "podle sebe soudím tebe" se domníváte, že každý volí toho, v kom vidí morálního giganta.

Jsou však i lidé, kteří volí podle skutečných kroků příslušného politika, protože si iluze nedělají o nikom.

Iluze si nedělají o nikom, ale vládnout někdo musí, a tak ten svůj hlas takoví lidé dají i třeba tomu Babišovi.

5 0
možnosti

Bonzování u nadřízených cizinců má v této zemi dlouhou tradici.

Už za Přemyslovců, když se prali o trůn, bylo běžné, že jeden se uchýlil k německému panovníkovi. Tomu bylo lhostejné, zda tady vládne ten, či onen, ale rád se do toho zapojil, protože si tak u toho, jemuž dopomohl k trůnu, ale který mu ze všech jiných hledisek byl stejně lhostejný jako ten druhý, získal určité vazalství.

Do Moskvy šly v roce 1968 také zvací dopisy.

Tohle je jen třicáté nebo čtyřicáté pokračování téhle naší národní tradice.

Dnes novodobí Biľakové bonzují nikoli v Moskvě, nýbrž v Bruselu.

5 0
možnosti
Foto

A v touze po moci se tu páchaly i bratrovraždy či babičkovraždy.

1 1
možnosti
Foto

To je k neuvěření co je možné splácat dohromady k obhajobě Babiše. To, že Babiš po dobu co byl ve vládě získal dotace za 2, 1 milardy, které EU určila pro malé a střední podnikatele a ne pro miliardáře. Díky těm dotacím Babiš na daních odvedl 793 milionů , tak to obhájíme slovy, že je to díky ativitě a to je pořádku.;-D To by se jeden smích....Než byl ve vládě na dotacích získal 300 milionů.

5 2
možnosti
Foto

V období 2006-2017 získaly firmy Babiše dotaci 10,2 mld a odevzdal 29,7 mld na daních a pojištění. V roce 2014 dotace 1,6 mld daně 1,7 mld, v roce 2015 dotace 1,6 mld, daně 1,5 mld v roce 2016 dotace 1,5 mld, daně 1,8 mld v roce 2017 dotace 2,1 mld daně 0,7 mld. Na snížení daní v roce 2017 se jasně projevil důsledek převodu majetku do cizích rukou. Stát díky iniciativě našich demo poslanců přišel o cca 1,5 mld Kč, za které se mohlo postavit třeba deset přepychových domovů pro důchodce.

2 2
možnosti

Dostal jste za tento článek ode mne karmu.

Opravdu již dlouhou dobu mi jsou k smíchu lidé, kteří píší, že přijedou někam do Španělska nebo do Řecka, řeknou že jsou z České republiky a údajně se jim tak smějí například kvůli Zemanovi.

Běžný člověk v těch zemích o Zemanovi neví o nic více než běžný Čech o jejich politicích.

Vzpomínám si, jak mi jeden zarytý Moravák říkal, že byl na dovolené v Brazílii, a když ukázal český pas, každý se ho ptal, zda je z Čech, nebo z Moravy. A když řekl, že s Moravy, tak mu Brazilci prý odpověděli že to rádi slyší, Moraváky že prý mají rádi, ale s Čechy by se prý ani nebavili. Říkal to mně, ale byli u toho i další Moraváci, kteří to slyšeli, i když to nebylo určeno jim. A i ti se smáli představě, že v Brazílii někdo dělá rozdíly mezi Čechy a Moraváky. Za prvé že vůbec to ví, že tady žijí Češi a Moraváci, a když už to ví, tak že někomu z nich fandí. My třeba víme, že mezi Sao Paulem a Rio de Janeirem je určité nepřátelství, ale tím za prvé naše znalosti končí a za druhé je nám to natolik lhostejné, že se ani jedněm z nich nedáváme přednost před druhými. Ale my alespoň víme, že ta města existují, zatímco běžný Brazilec má jen mlhavou představu o nějaké České republice, natož aby věděl, že se dělí na Čechy a Moravu, a když už to jeden z deseti tisíc ví, tak nelze předpokládat, že jednomu nebo druhému bude nějak fandit.

Ještě kdyby mi ten člověk řekl, že se mu to v té Brazílii stalo jednou, tak i to by bylo velice nevěrohodné, ale budiž. Jednou a zcela výjimečně se může stát cokoli. Ale on řekl, že se mu to v té Brazílii stávalo opakovaně.

Jak jsem již napsal, tomu se smáli i Moraváci, kteří slyšeli, jak to říká mně jako Čechovi.

5 0
možnosti

Pane Benesi je zajimave znalosti tech brazilcanu o panu Batovy a o jejich prezidentivy Juscelino Kubitschek. Hodne obycejnych obcanu vi kdo jsou a odkud pochazeji.

0 0
možnosti
Foto

Většina obyvatel zeměkoule neví, že nějaké Česko existuje a ti, kteří o něm slyšeli, neví kde leží. Teď díky Pirátům a jejich spřáteleným Zeleným, se teď rozšíří počet lidí, kteří si všimnou, že nějaké Česko je. Už staří filosofové učili, že věci existují v souvislostech. Kdyby Babiš v Maroku podepsal Pakt o migraci, Piráti mlčí a Zelení rovněž.

3 2
možnosti

Také si myslím, že se špinavé prádlo pere doma. Tato forma prezentace ČR v zahraničí mi nepřipadá nejšťastnější.

5 1
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1764x
Začal jsem s nemovitostmi, financemi a přes to se dostal osobnímu rozvoji. Jsem lektor, protože mě to baví. Sám jsem si prošel údolím prokrastinace. 

web: kamaspavel.cz

Díky za podporu :-)

Seznam rubrik