Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Precetl jsem pozorne cely clanek a take prispevky diskutujicich. Nejsem potesen clankem ani diskuzi. Zde je jen narek a ukazka neschopnosti obcanu najit rozumnou cestu, ktera by nas zaradila do dobre vedeneho statu.

Timto prispevkem chci jej rici, ze dnesni system vedeni statu nepracuje. On nepracoval i v minulosti, ale CR si z toho nevzala ponauceni. Jsem zastancem zmeny. Ta zmena se nazyva "prezidensky system"!! A abych podporil svuj nazor na tuto zmenu, sepsal jsem nastin teto zmeny. (jerry.limafamily.net).

0 0
možnosti

J13a32n 28R89á28ž

13. 5. 2018 19:56

Začínám rozumět podobným názorům. Parlamentní zastupitelská demokracie s tak hloupým volebním systémem, který je aplikován u nás, vede jen k nestabilitě, což je v současné turbulentní době vážnou hrozbou demokracie. Myslím opravdovou demokracii, tedy systému, kde má občan větší práva i individuální svobody, než je nám dopřáno nyní.

0 0
možnosti

J64a70n 66R16á54ž

13. 5. 2018 13:21

Nedávno mne napadlo se zeptat svých známých a přátel, komu nějak vadí, že máme vládu bez důvěry Sněmovny. Podotýkám, že vzorek dotázaných byl, co se týká vzdělání, politických preferencí i společenského postavení, velmi rozmanitý.

Až na několik málo rozumných postřehů, že vláda v demisi nemůže přijímat důležitá rozhodnutí, což rozhodně dobré není, či odporu urputných antibabišovců, tak naprostá většina odpověděla, že to jestli vláda má důvěru nebo ne, nijak neovlivňuje jejich život, takže je jim to v podstatě jedno. Přiznávám, že i mne, jenž se považuje za člověka politického, už velice otravuje a v podstatě i nudí cirkus, který se děje kolem ustavení vlády v mediích, parlamentu a pražských náměstích, takže už ho přestávám sledovat.

To, že se "normální" lidé přestávají orientovat a tím i sledovat, co se děje ve Sněmovně i vládě není dobré ani pro politiku, ani pro vnímání systému spravování věcí veřejných. Otevírá to cestu hlasatelům jednoduchých řešení!

4 0
možnosti

P26e18t90r 75B72u57r48i42a78n

13. 5. 2018 11:51

A na to všechno dohlíží prezident sjednotitel, kterému se zatím podařilo jen sjednotit komunisty na nejvyšších místech. Karma.

4 0
možnosti

Ono tak ani nejde o to, jestli někdo chce vládu s důvěrou, ale o to, že vláda s důvěrou je (nebo by teoreticky měla být) zárukou, že v budoucnu projdou jí předložené zákony. V roli podporovatele menšinové vlády ovšem nesmí být vyděračská strana typu KSČM, která si už teď klade podmínky, vyhovující jejímu politickému programu "pryč z NATO". Správně by se mělo lídrům ANO a ČSSD po této ukázce rozsvítit v hlavě a měli by jednání o podpoře s KSČM ukončit, ale obávám se, že touha po vládnutí je u nich silnější, než (oprávněná) obava z budoucí vyděračské politiky KSČM. Dnes komunistům vadí zvýšení kontingentu našich vojáků v zahraničních misích, příště to třeba bude naše podpora Izraele, nebo rovnou členství v NATO. :-/

5 0
možnosti

Tak nějak, jakákoli menšinová vláda je vždy něco za něco.

Toto všechno je ovšem výsledkem politiky dvou mužů. Babiše který lpí na funkci za každou cenu a Zemana který ho v tom bohužel podporuje. Poněvadž bez nich sestavit většinovou koalici /jakoukoli/ by nebyl vůbec žádný problém.

3 0
možnosti

...jak se říká až to bude mít vláda " na papíře" to budou úplně jiné tanečky na to se připravme...

0 0
možnosti
Foto

Z politiky se zcela vytratil její základní proklamovaný smysl - služba veřejnosti. Veřejnost má povětšinou plná břicha a tuď i otupělé smysly. Nejvyšší představitelé tohoto státu, neudržitelná sebranka sebestředných karikatur se stará o své vydobité pašaliky.

Dosáhli jsme maxima možného při této konstelaci. Teď to už může jít jenom z kopce.

3 0
možnosti

Ano, máme se dobře. A nevážíme si toho.

0 0
možnosti

Každá doba přináší plno nových paradoxů. Pak vidím M. Zemana, který ukájení svého ega vystavuje jako péči o stát. Podobně A. Babiš, jehož osobní predátoství pak za ekonomický rozvoj ČR. Ten Miloš je ještě čitelný a relativně neškodný. Babiš je jiná liga doslova hýbe celou ČR ! I neuvěřitelné, kdy levicové strany mu doslova zobou z ruky, ČSSD a zejména KSČm, po svém debaklu, jenom proto, aby se ohřály na výsluní. To staré padá, levice - pravice, už pouhý pragmatismus moci. Přitom "Se řeklo", že nastupuje nový styl - Nová politika - noví lidé - nové naděje ! Tak jo, lépe řečeno tak ano ... :-)

2 0
možnosti

Máte pravdu. Zemanova chvíle určitě ještě přijde. Bohužel.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS