Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pamatuju se, jak v lednu 1990 prijela znama z Kuby. Vubec nechapala, proc tady protestujeme, kdyz se mame tak dobre :)

1 0
možnosti

Doufám, ze následující generace nebudou se stejným údivem koukat na Kubě ;-)

0 0
možnosti

Dobré téma jste vybral, opravdu. Těch otázek je více - Nicméně jaký režim je ideální? Pak zřejmě demokracie, i s chybami. Podobně, lze ji vyvést a jinde zasadit ? Asi ano a nikoliv zároveň. Dobře je to vidět na Rusku - Ta jedna přeskočená etapa - Kapitalismu, tam hraje roli dodnes ! Kdybychom oba, v nejlepší víře přišeli do Korei - Asi by nás IHNED zatknuli ! Buček s p.Kamasem, by něco mluvili o nedobrém režimu, je nevýhodný pro běžné lidi. Ti běžní lidé ,s rozsvícenou hlavou od školky - Fakt, už jsou tady, rozvraceči a diverzantové, jak nám to od mala říkali ! Podobně chápu naše dnešní problémy ! Za pouhých 41 let - tj. 2 generace výhovy - Všestranně rozvinuté harmonické osobnosti ! Ta se zharmonizovala, zase hned po r. 1989 ! Zmatený, doblbnutý člověk - Dědictví a produkt všech totalit ! ... :-)

0 0
možnosti

Demokracie asi nelze exportovat. V tom máte pravdu. Přece jen kulturní a historické rozdíly hrají roli. Tak jako velikost země a hrdost národa - viz. Rusko, jehož lid byl ochoten za svoji velikost obětovat mnoho před 100 lety, během války i dnes. Podobně to je v Iráku, Sýrii a jinde. Venkovan také netouží po Václaváku a pražák po rozbité návsi. Jen by snad každý měl mít možnost volby. Jako máme my. Bydlet v ČR nebo se odstěhovat na Bali či do JAR. Díky za komentář.

1 0
možnosti

Velmi, velmi výstižné

1 0
možnosti
Foto

R^ karma-v porovnání s mnoha jinými zeměmi máme ještě štěstí ý ́že na tom jsme jak jsme-ačkoliv...pár věcí by se našlo;-)

1 0
možnosti

Děkuji. Měli bychom si vážit toho co máme. Třeba i psaní na blogu :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1764x
Začal jsem s nemovitostmi, financemi a přes to se dostal osobnímu rozvoji. Jsem lektor, protože mě to baví. Sám jsem si prošel údolím prokrastinace. 

web: kamaspavel.cz

Díky za podporu :-)

Seznam rubrik