Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jestliže nejsou hlídány hranice států EU před příchodem ilegálních migrantů, tak buď jednotlivé státy samy o sobě, nebo EU jako celek neplní svou základní úlohu a je jen otázkou času, kdy se to zhroutí.

Prostě co je to za stát, jestliže tam může přijít kdokoli, tedy i ten, který na to nemá sebemenší právo?

A co je to za sdružené, které je z takových států složené?

Ještě to jakž takž funguje v rámci setrvačnosti a žití z podstaty, protože stovky let předtím to s těmi hranicemi nevypadalo tak zle. Ale až se ta setrvačnost vyčerpá a ta podstata vypotřebuje, musí se buď zhroutil jednotlivé státy (čímž se EU zhroutí nepřímo), nebo se musí zhroutit EU jako celek.

1 0
možnosti
Foto

Otázka zní, proč bychom se nemohli po vystoupení z EU dostat do pozice Švýcarska ve vztahu k EU ? Co tomu brání? Máme mocnější ČNB než Švýcaři svou centrální banku. Máme Babiše,

1 0
možnosti

Že u nás nemají uloženy všichni mocní světa svoje peníze?

1 0
možnosti

K98a50r65l22a 32S35u27c68h48á

31. 10. 2017 4:45

mě zase překvapuje, kolik lidí je ochotno uvažovat o tom, zůstat součástí tohoto nepřirozeného útvaru, vznikem připomínajícím kolektivizaci v padesátých létech a navíc mě nutit tuto změnu v mém životě přijmout. Ano, tady je nějaký stávající stav a já změnu nechci, kdo jí chce ať odejde za lepším. Překvapuje mě, kolik lidí si nedokáže život mimo tento útvar, kdy o osudu mém a mé rodiny rozhodují lidé se kterými nemám ale pranic společného a které jsem nevolila (Juncer, Merkel, Macron aj). Ve jménu plných korýtek, díky tzv. ekonomickému růstu, postaveném na hliněných nohách automobilového průmyslu, mě klidně budou vyzývat abych odešla já! Jakým právem? Já jsem tu doma, nechci a nepotřebuji se hnát zvyšujícím se tempem do záhuby. Nepotřebuji dotace, které jsou jen z peněz, které se někomu vezmou, aby se dali jinam, nebo z peněz, které se prostě narychlo vytisknou. Už jsem před časem psala, že všem, kteří mají strach, že po našem vystoupení se jim zhroutí svět, garantuji, že tomu tak nebude. Budou mít co jíst a pít, budou mít čím topit a budou dále bydlet tam, kde doposud.

3 1
možnosti

Odejít je jen slovní obrat. Zůstali bychom na místě, jen hranice členství by se posunuly na hranice naší země. A zcela s vámi souhlasím, že po vystoupení by se svět nezhroutil. Bylo by co jíst a pít i čím topit a kde bydlet. Stejně jako když odejdete na Úřad práce. Jen se budete mít hůře materiálně. Samozřejmě budete mít volný čas. Nebude o vás rozhodovat nadřízený, kterého jste si nezvolila, ale úředník, kterého jste si taky nezvolila. Tak můžete opustit UP atd. Přesto díky za pohled z druhé strany. Jak jsem psal v úvodu. Aspoň se tříbí názory.

1 1
možnosti
Foto

Jak pravil Ladislav Smoljak coby vedoucí autoservisu: Je to marný, je to marný, je to marný. Ti zastánci odchodu z EU znají jen to heslo a světlé zítřky. Nic víc. Ani fakt, že Británie skoro půldruhého roku po brexitu se k odchodu neposunula ani o krůček, je k přemýšlení nedonutí. Jistě EU má spoustu chyb, jako všechno nové a nic podobného tu ještě nebylo. Ale pořád je lepší usilovat o odstranění chyb zevnitř než civět zvenku. Ony ty výhody bohužel nejsou tak vidět, ty bereme jako samozřejmost.

5 2
možnosti
Foto

Jednou jsem četla zajímavý článek... Je vůbec možný "nerůst"? A v tom článku bylo nadto i velmi dobře rozebráno, zda je možné zůstat opravdu jen svými - my malí tady uvnitř Evropy, zaseknout se a nespolupracovat. Těm hlasatelům exitů by pak chtělo skrytou kamerou vidět do obličejů klesajících brad při řešení každodenních - zdánlivě marginálních, záležitostí, co dnes berem jako samozřejmou housku na krámě. Karma:-)

4 2
možnosti

Není sporu o tom, že EU je moloch. Příkladů hora - Od nesmyslného stěhování se, z Brusele do Štrasburku - po amorální mzdy a následnými důchody, Špidla a hlavně školák Konečná. Pak i model říázení mocnářství - Akta, akta, volal císař z Vídně ... Pak ovšem není co řešit ! 80% exportu do EU + ukotvení v NATO = Základní předpoklad naší existence a rozumného rozvoje. Jsme v klubu ... Mj., bylo dobré vidět chybu KSČm, kteří se věnovali útoku na podobná témata - chvála neuspěli. Referenda dělat - o čem ? Že se pohodlně vezeme s výhodami ? Je úžasné, jak sílí názory, kdy se ví - Co nechceme ! ... Když odcházím, je možno - ale logická otázka je - kam tedy pak jdu ? ... :-)

2 0
možnosti

P41a10v24e31l 15K93a42m19a14s

30. 10. 2017 18:52

Věřím, že i kdyby bylo referendum, tak bychom v EU zůstali. Ale věřil jsem i jiným věcem, které se nestaly .... Tak snad bez referenda ...

2 0
možnosti
Foto

Přesně jste to vystihl, lavička nádherná. Karma.

Ještě jsem od žádného propagátora vystoupení z EU neslyšel ani nečetl, jak dál po vystoupení z EU. Myslím tím životaschopný postup, propracovaný alespoň v základních bodech s vyčíslením dopadů. Ani od největšího propagátora Macha. Teda byl jím, než se nechal do EU zvolit.

4 2
možnosti

P15a63v31e59l 60K43a57m47a22s

30. 10. 2017 18:49

Víte, že oni chtějí rozebrat EU zevnitř ;-D

2 0
možnosti
Foto

Ten příměr s tou lavičkou náhradníků, kteří berou podobný plat jako špílmachr, je hodně povedený.

Jenže, když to tvrdí pan Klaus, tak to bude pravda. Nebo třeba teď pan Okamura, který vše dobře ví a má jasno.

Pavle karma jako /no budu patriot/, takže ne Brno, ale Ostrava.

4 0
možnosti

Toho dvacetipetileteho je mi tak trochu lito. Pri tom vysvetlovani se nekam ztratilo dvaceti. Nebot nebyt EU, tak snad ani Bible by nebylo.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS