Diskuse

EU padne a USA vydrží. Aspoň prozatím

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

EU je nový konstrukt a drží jenom silou vůle a díky tomu, že nikdo se nemá hůř než za časů před EU. Kvůli tomu pak centrální vláda moc tlačí na pilu a snaží se regulovat i ponožky v sandálech. Čím víc ti úředníci křečovitě drží EU pohromadě, tím víc jím protéká přes prsty.

3 0
možnosti
PK

Máte pravdu. Jdu se ještě rychle projít, než dostanu pokutu, že nemám ponožky :-)

2 0
možnosti
KC

EU v této podobě je brzdou pokroku. Není pro lidi, profituje z ní hlavně Německo a snaží se o to Francie. Je to nástroj k ovládnutí Evropy Německem. Německo má ovšem jiný naturel, jiné tradice a jiné zkušenosti, které každému nevyhovují, tudíž pnutí mezi státy klesat nebude, spíš naopak. EU se navíc zřeklo křesťanství, které bylo hlavním motorem budování evropské civilizace, tento politický a kulturní deficit nahlodává a oslabuje soudržnost, nemá totiž dostatečnou oporu, každý jde jen za svým bez ohledu na následky. Pokud to Němci a jeho kmáni nepochopí, EU pohřbí.

6 4
možnosti
Foto

Pohled z české kotliny je, jako téměř vždy, poněkud deformovaný. EU má 28 států malých a velkých. Belgie, Dánsko, Estonsko i jiné malé země nemají problém s bohatým a vlivným Německem. Vždy bude někdo bohatší a někdo chudší, a to i regionálně. Kraj Vysočina nebo město Bruntál nikdy nebudou bohaté a vlivné jako Praha. Tradiční české kňourání, že soused má větší hrušky, mocně podporované z přebujelé bubenečské ambasády Ruské federace, by bylo lépe přetavit v lepší fungování vlastního státu.

8 3
možnosti