Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Svět je přelidněný, člověk jako člověk. Každého lze vychovat ke slušnosti. Na lidi budou v budoucnu pracovat roboti, problém je, že nemáme kvow-how, proto nebude ani na důchody.

0 0
možnosti
JR

J22a28n 53R91á98ž

1. 7. 2017 15:01

Vzhledem k problémům globálního oteplování u kterého lze polemizovat, zda je způsobeno výhradně člověkem, zhoršování stavu životního prostředí, nedostatku bytů a hrozby snížení potřeby manuálně pracujících vlivem "průmyslu 4,0" nevím proč by měl být problém snížení počtu obyvatel v evropském prostoru. Jediným reálným problémem je, aby uvolněný prostor nezabral někdo jiný, jak se s přispěním zcela nezodpovědných lidí v současnosti děje. Že nebude na důchody je taková pitomost, že se nemá cenu ani o tom bavit. Podnik, ve kterém, obrazně řečeno, bude zaměstnán jen vrátný a ředitel, neb vše ostatní obstarají roboti, bude platit daně ze zisku vyšší, než podnik s tisíci zaměstnanci a tak úbytek příjmů z odvodů do důchodového pojištění nahradí zvýšená daň z příjmů. Žádný propad státního rozpočtu to vlivem nižších odvodů zaměstnanců nebude, protože náklady státu na obslužnost nižšího počtu obyvatel budou také nižší.

Nastává doba, kdy heslo: "Bližší košile než kabát" nabude na aktuálnosti. Budoucností je efektivní spolupráce s globálními mocnostmi (USA, Rusko, Čína, v blízké budoucnosti i Indie) a obrana vnějších hranic se stane prioritou. Ochrana hranic by neměla být při zachování technologické převahy nad africkými a arabskými nomády problémem a doufejme, že o efektivní spolupráci Evropy s mocnostmi nebudou rozhodovat tupci upřednostňující utopii universální platnosti lidských práv před obchodem.

0 0
možnosti

jASNĚ, pomůže když když třeba sto tisíc šmejdů či sto tisíc bankovních poradců přejde do zemědělství, a hned bude více zrna;-D

0 0
možnosti
Foto

Docela zajímavá úvaha. Nicméně - on ten posun délky života proti komunismu je cca 5 let, což vzhledem k průměrné délce života není zase tak moc. Jde o to, že dnešní společností cloumá strach z imigrace. Na druhé straně je jasné, že pokud se nějaké území vyklidí, přijde tam někdo jiný odjinud. Toho bude pendrek zajímat, kdo tam doposud žil a už vůbec ne nějaké jeho nároky na důchod. Bude si dělat to, co uzná za vhodné a co mu vyhovuje. Takže pokud by měla být společnost tak nějak stabilizována, onen vzorec jedna žena = 2,2 dítěte by měl platit universálně. Máš ale samozřejmě pravdu v tom, že nejde jen o počet dětí, ale o jejich "kvalitu", protože nasekat 10 harantů bez jejich další perspektivy je kontraproduktivní.

0 0
možnosti
JR

J81a32n 59R75á55ž

1. 7. 2017 15:21

Nevidím žádný problém v tom, že se počet obyvatel Evropy upraví a úpadkovou část společnosti nahradí společnosti progresivní. Když vezmeme v potaz fakt, že každý živočišný druh naprosto přirozeně si sám reguluje svoje počty, tak je na nás, abychom se chovali také přirozeně. Jestli to nedokážeme vědomě, příroda a universálně platný zákon o zachování druhu to vyřeší za nás.

Co se týká Evropy, souhlasím s názorem, že dekadentní společnost musí být evolučně nahrazena společností progresivní. O tom, že je t.zv. západní společnost dekadentní, neb zavrhla přirozená pravidla zachování rodu a sebeobranné instinkty, vůbec nepochybuji. Takže její nahrazení přirozeně se chovajícími lidmi je v souladu s přírodními zákony. Myslím si zároveň, že postkomunistická společnost si ještě zachovala přirození reflexy, čili ještě není dekadencí postižena tak, aby musela být nahrazena a proto se musí aktivně bránit vniku cizorodého elementu na své území..

0 0
možnosti
LJ

Problém je v tom, že jsou oblasti, kde rychle přibývá obyvatelstva. Například v Africe každý rok přibude několik desítek milionů lidí, pro které je daleko méně práce než v Evropě. Logicky se pak tlačí do té Evropy. A tam je berou, poněvadž si myslí, že nahradí chybějící pracovníky.

0 0
možnosti
Foto

takže ty skupiny obyvatel které mají spousty dětí pochopily jak na to, na rozdíl od většiny;-D

pokud není dost slušně zaplacené práce nic se nezmění-dnes v rádiu jeden politik prohlásil, že je nutné více pracovat na robotizaci-což znamená, že té práce pro lidi bude ještě míň-takže takhle řeší problém???

0 0
možnosti
LJ

Soukromí podnikatelé robotizují výrobu nikoliv proto, že to řekl nějaký politik, ale proto, že nejsou schopni sehnat pracovníky. V našich podnicích chybí 140 nebo možná už 170 tisíc pracovníků, proto lákáme lidi z Ukrajiny a odjinud. Máme sice nezaměstnané, ale ti o tu práci nemají zájem.

0 0
možnosti
OP

Veškerý humbuk kolem porodnosti je vytržený z kontextu. Na jedné straně už demografové počítají v r. 2050 tuším s 11 miliardami obyvatel planety, na druhé straně se mudruje o tom, že za dvacet let ubude v Česku milion lidí. Když rovnoměrně ubude přirozeně milion lidí, země si trochu vydechne a o totéž by se mělo usilovat ve všech rozvojových zemích, kde by se měla usměrnit natalita v průměru k těm dvěma potomkům. Kalous v době své moci rozfrcal důchodové rezervy ve výši cca 600 miliard a tak založil na krizi důchodového systému. Kdyby se to nestalo, důchodová rezerva by se mírně snižovala, ale zároveň by se mohl vytvořit mírně posilující finanční tok, který by zajistil, aby se systém dostal do rovnováhy

2 0
možnosti
JN

Pan Kamas říká: "Naopak děti, které mají možnost uplatnit svůj talent a vědomosti, budou naším důchodovým pilířem. A k tomu potřebují vidět, že si společnost váží lékařů, pracujících, vědců i učitelů a policistů již dnes." Což o to, zní to hezky, ale... Co si představíme pod pojmem "společnost si váží"? Metály, tituly "hrdinů kapitalistické práce" apod.? Pokud je to míněno takto, je vše v pořádku. Jenže mnozí z nás si jistě spíš představují pod tímto pojmem něco jiného - vyšší finanční ohodnocení. Vyšší mzdy a platy. A tady už je problém. Pokud si "společnost" bude více "vážit" lidí, vyplácených ze státního rozpočtu, zbude méně peněz na ostatní mandatorní výdaje. Zbude i méně peněz na výplatu důchodů....

0 0
možnosti
PK

Vyšší platy pro všechny - to je možná dobrý volební slogan. Samozřejmě je důležité ocenit i finančně, ale také vyjádřit, že kdo pracuje a je přínosem pro společnost má nárok mít vyšší plat (jako např. kvalitní lékaři). Zástupy lidí na podpoře sice ubírají méně z bohatství společnosti ve finančním vyjádření, ale nepřináší žádné hodnoty. Jen příklad, že pracovat se nemusí.

0 0
možnosti
Foto

čím více dětí, tím hůře, nejméně polovina z nich nebude mít práci

1 0
možnosti
Foto

To taky záleží na tom, jak je vychováte. Ale členství v KSČM všechny neuživí, pokud od vás doma nezískají jiný příklad, bude jich asi opravdu polovina bez práce.

2 0
možnosti
Foto

Ale ta myšlenka logická je, že když se bude rodit více dětí, výrazně to ulehčí řešení problému stárnutí populace. Dožíváme se vyššího věku a tak samozřejmě roste počet lidí v důchodovém věku. Jde však o to, aby se nesnižoval počet lidí v produktivním věku. K tomu je třeba, aby ženy měly v průměru o něco více jak dvě děti. Nějaké riziko hry "letadlo" nám zdaleka nehrozí - to možná někde v Africe nebo na Blízkém východě, kde se počet obyvatel zdvojnásobí zhruba každých 30 let.

2 0
možnosti
PK

Samozřejmě nemůžeme vymřít jako řešení problému. Ale počet dětí bude řešit každá další generace. O tom jsem psal.

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1764x
Začal jsem s nemovitostmi, financemi a přes to se dostal osobnímu rozvoji. Jsem lektor, protože mě to baví. Sám jsem si prošel údolím prokrastinace. 

web: kamaspavel.cz

Díky za podporu :-)

Seznam rubrik