Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Článek máte dobrý - pouze v jednom se mýlíte ! Doba je pořád stejná ! V každé žije člověk, chce se veselit a tkz. se mít dobře - to se ani změnit nedá. Teď je otázka, jak na to. Asi nejbližším modelem je pak ČR a Rakousko. Byli jsme prakticky stejná země - mezi lidmi, jejich dovednostmi a schopnostmi asi mega rozdíl nebude ... Pak dojdete k závěru, že to asi ani tak nebude o rozdílnosti mentalit národů - jako o režimu, který je někam vede. Pak se objeví až absurní paradoxy dějin - Zasloužený vítěz 2 světové války - SSSR, nyní Rusko x Zasloužený poraženec 2 světových válek - Německo ... Opět, určitý rozdíl mentalit - na straně druhé obě strany prokázaly až neuvěřitelnou odolnost a svou vůli - čili v těch lidech to je ... K čemu je jim to platné, opět je tam nějaký režim . :-)

0 0
možnosti
Foto

Myslím Pavle, že musíme zažít ještě jednu "revoluci" totiž onu babišiádu, kdy zjistíme, že žádný spasitel jeho typu neexistuje. Protože bolševik zmrzačil 2 generace, které jsou ještě naživu, hodně lidí si prostě neuvědomuje, že svoboda má i druhou stranu, možná méně líbivou, avšak nutnou. Oni měli svůj život nalinkovaný /viz třeba níže pan Hnyk/. Měli svou šichtu, po ní pivo v Harendě, jedny párky a povinné volby a 1 máj. Pokud drželi ústa, nikdo je nevyhodil a nepronásledoval. Potajmu doma nadávali na komunisty, půjčovali si zahraniční magazíny a snili o tom, jak by to bylo fajn v západním Německu. Na vánoce si nesli domů po vystání fronty mandarinky - také s pocitem štěstí.

Babiš jim to také nedá. Ten člověk je chladný a vypočítavý, jde mu jen o ovládnutí společnosti a co nejhlubší koryto. On na lidi kašle, povahou je klasický estébák se složkami na své protivníky. Bude však nutný delší čas, než si to lidé uvědomí. Koho však letos volit, je opravdu otázka, nejspíše opět bude v kursu ono "nejmenší zlo".

2 0
možnosti
PK

Díky za příspěvek.

0 0
možnosti
LH

Pane autore, já jsem byl celý život dělník na tři směny( vyučený černému řemeslu)a mohu vám říci, že jako dělník jsem měl za komunistů v zaměstnání větší svobodu než v tomto režimu.Možná jsme nemohli nadávat na stranu a vládu ( ale slyšel jste, že by horník, hutník, traktorista, dojička apod., zkrátka lidi co makali rukama byli za své názory perzekuovaní?), ale v zaměstnání jsme si mohli říci cokoliv a vše se řešilo přes ROH a požadavky dělníků byly splněny.Dnešním otrokářům nezáleží na dělníkách a za jakýkoliv požadavek v práci je buď vyhazov ( neprodloužení pracovní smlouvy) nebo reakce typu...když se vám tu nelíbí, běžte jinam, za branou čekají jiní kterým nebude vadit to co vám.

A za komunistů nebyla diskriminace kvůli věku, dneska padesátníci stěží najdou práci.

V r.2013,2014 jsem byl jako šedesátník nezaměstnaný a na kole jsem najezdil 4500 jen kvůli shánění práce.To jsem za celou dobu socialismu nenajezdil kvůli shánění nedostatkového zboží.Zboží jsem si odpustil, popř.nahradil něčím jiným, ale práci musím mít.

Takže už jenom tím, že komunisti dokázali lidem zajistit práci mají můj hlas.

A velice mně mrzí, že jsem uvěřil slibům největšího lháře, který nám sliboval....komunisti vás budou strašit nezaměstnaností, nevěřte jim ..atd. ( projev na který se nezapomíná) a na náměstí cinkal klíčema.

1 4
možnosti
Foto

Pane Hnyku, komunisté vám nezajistí vůbec nic. To, že každý "měl práci" ještě neznamenalo, že skutečně pracoval. Pamatuji si jako mladý student, že na brigádách se uměle vytvářela nesmyslná činnost, aby se "pracovalo".

Jinak k vašemu prvnímu odstavci. Samozřejmě, že mezi perzekvovanými byly i vámi uváděné profese - jen nebyl internet a tak jste se to nedozvěděl. Dnes si můžete zjistit, kolik sedláků bylo vyhnáno ze svých gruntů /kde nepochybně dřeli do úmoru/, kolik jich bylo zavřeno a kolik třeba i pověšeno.

Vždycky je život o volbě. Dnes možná nemáte jistý plný ešus erární šlichty, nicméně máte možnost se svobodně rozhodnout, co budete dělat, číst či mluvit. Někomu stačí jen ten ešus, jiný potřebuje k životu více. Za komunismu volba nebyla, teď je.

Pokud by lidé byli důstojní a hrdí, oni novodobí otrokáři /mnozí z nich jsou oni vámi velebení bývalí komunisté/, by utřeli nos. Sehnat kvalifikovanou sílu s praxí je dnes problém, koukněte na nabídky práce. Takže tak úplně nevěřím, že pokud byste byl opravdu machr v oboru, že by po vás nikdo nesáhl,

Předtím, než jim to hodíte /myslím komunistům/, tak se podívejte pečlivě na jejich profil. Třeba zjistíte, co jste zatím neviděl. Jinak hodně štěstí v životě.

4 0
možnosti
AR

Pane jste na omylu myslet si, že 60. roky byly dobou svobody a hippies u nás. No a předvídat volební šance v říjnových volbách moc nejde, protože do října je ještě dlouho. Na změnu předpovědi stačí i jeden měsíc.

0 0
možnosti
PK

Asi nebyly. Přesto u mnoha lidí (ti co tuto dobu zažili) vítězí nostalgie. Třeba i kvůli tomu, že byli mladí a už to je něco, co přináší pocit jak to bylo hezké.

3 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1764x
Začal jsem s nemovitostmi, financemi a přes to se dostal osobnímu rozvoji. Jsem lektor, protože mě to baví. Sám jsem si prošel údolím prokrastinace. 

web: kamaspavel.cz

Díky za podporu :-)

Seznam rubrik