Diskuse

Proč dám bodovému systému i kladné body

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Hodně údajně dobrých řidičů,kteří se chlubí počtem najetých kilometrů bez nehody,by pro bezpečnost a hlavně plynulost provozu udělalo,kdyby zahodilo klíče a pohybovalo se pěšky.K čemu je takový řidič,za kterém je kilometrová kolona?Riziko nehody je větší,protože nemůžete v koloně dodržet 2s vzdálenost.Když přijíždíte z vedlejší a dáváte přednost peletonu 20 aut na hlavní,tak jen zvyšujete nervozitu řidičů na vedlejší.A sanitky a hasiči,kteří,když potřebují projet, se spoléhají na ty údajně dobré řidiče,jestli provádějí základní věc-sledování zpětných zrcátek?Zbytečné psát.Nejhorší je když takové chcete předjet a v okamžiku předjíždění začnou zrychlovat.Celou cestu nezrychlí,jenom když je rovinka,ale už se nepodívají do zpětných zrcátek.Pak to obvykle končí čelním nárazem do protijedoucího auta a vyzutýma botama na silnici.Ale hlavně,že policajt dá pokutu,když někoho předjedete více,než devadesátkou.Asi je lepší se srazit s protijedoucím autem,ale hlavně v okamžiku předjíždění dodržet správnou rychlost.Pak jen zapíše další číslo do statistiky-nepřizpůsobení rychlosti.

0 0
možnosti
PK

Ano, máte pravdu. Bohužel jsou čísla na tachometru nadřazena logice.

0 0
možnosti
PK

100% souhlas. Ale zkuste někomu, kdo má řidičák 20 let, říct, že možná není tak dobrý řidič jak si o sobě myslí a ať přijde na školení a jízdy :-)

0 0
možnosti
PK

Ano, je možnost se tam přihlásit pro kohokoli. Proč se to více nevyužívá je podle mě v tom, že lidé nemají zkušenost vlastní nebo zprostředkovanou. Také jsem věděl, že to existuje a nikdy se nepřihlásil, až mě "donutily" body.

0 0
možnosti
Foto

Jsem zmaten. Vy, pane Kamasi, dostáváte body bez projednání přestupku, tedy bez pokuty?

To neznám, ale znám pokutu bez bodů.

0 0
možnosti
PK

Dostávám body i pokutu.

0 0
možnosti
PK

Souhlasím s Vámi. Chtěl jsem tím říci, že to stojí za to vyzkoušet. Bez ohledu na body.

1 0
možnosti
MC

M27a54r11e90k 46C10o66z83l

1. 5. 2017 0:39

Rozumím tomu tak, že jste se na školení pobavil a patrně také poučil. Proč ale za to chválíte bodový systém? Chápu, donutilo vás to školení podstoupit. Ale jen s malým přeháněním, chováte se jako pacient s vyléčenou žloutenkou, který si tu nemoc bude chválit, protože ho naučila jíst zdravěji a doktor mu vysvětlil, jak si má správně mýt ruce, o hodně komplikovaněji než všichni umíme od dětství.

Školení na bezpečnou jízdu nezatracuji, ale má to být atrakce a ne povinnost. Kdyby ten přístup byl pozitivní (můžete si školení objednat, heleďte, co vás naučíme) a ne negativní (bez nás si zajezdíte leda tramvají), postupně by se to rozmohlo, firmy by to třeba dávaly jako benefit a vy byste si to mohl objednat na Slevomatu jako zážitek.

3 0
možnosti
VH

Jenže ona to je i atrakce. Nemusíte mít žádné body a můžete se přihlásit.

A teď mně řekněte, proč se to nerozmáhá?

0 0
možnosti
PK

Díky za dobrý nápad. Až diplom dostanu, udělám Vám kopii :-)

0 0
možnosti
Foto

Pošlete to do Mladé Fronty, třeba dostanete diplom Uvědomělá ovce roku. ;-D

3 0
možnosti