Sobotka, Paroubek a hra šipky.

23. 03. 2018 20:44:28
Myslel jsem, že mě odchod B. Sobotky mine a na blogu se nevyjádřím. Ale J. Paroubek mě namotivoval. Ač byli oba na jedné lodi s názvem ČSSD a mám k oběma výhrady, jeden z nich se aspoň na konci kariéry nechová jako zoufalec.

Před mnoha lety jsem byl v jednom restauračním zařízení, když tam zrovna instalovali nový automat na hru šipky. Pravidelně tam probíhala soutěž v této hře a instalující muž byl přeborníkem v této hře. Požádal mě, abych mu pomohl s kalibrací a abych několikrát hodil šipky do elektronického terče. Jak praví klasik, i porouchané hodiny 2x denně ukazují správný čas a tak jsem i já jako porouchané hodiny zrovna několikrát trefil vysoké skóre. Sklidil jsem nezaslouženou pochvalu a dostal nabídku na účast v soutěži se slovy, že prý mám talent. S díky jsem odpověděl, že jsem již svoje štěstí a náhodu vyčerpal a nechám si ten slastný pocit, když jsem z 10 hodů byl 10x úspěšný.

Bohuslav Sobotka podle mého názoru má máslo na hlavě co se týče OKD, byl úřednickým a nevýrazným ministrem, poslancem i premiérem a většinu věcí tzv. vyseděl. Myslím si, že premiér má mít větší tah na branku a být vůdčí osobností. Přesto musím uznat, že se v politice choval slušně a přestože jsem měl problém s jeho nevýrazným vystupováním, tak se třeba v ostudné situaci s prezidentskou hůlkou zachoval tak, že měl můj respekt a na chvíli jsem věřil, že v něm přece jen kus vůdčí osobnosti je. Nyní se rozhodl odejít z politiky a alespoň to hodnotím jako gesto politika. Pokud nesouhlasím s vizí poslaneckého klubu, odejdu.

A potom zde máme pana Paroubka. Jeho působení v politice hodnotí nejlépe on sám. To, že za ním zůstala rozbitá ČSSD, to že úspěch ve volbách byl z velké části dán do té doby obvyklým střídáním levice a pravice, stejně tak jako jeho vystupování, které bylo chvíli několika voličům dokonce imponující - to vše vyústilo v jednorázový výsledek, na který se dodnes odvolává. To mu ovšem nebrání usilovně okopávat členy ČSSD, popisovat sebe jako jediného spasitele ČSSD, jediného politika schopného konkurovat ANO a politika, který má recept na vše. Myslím, že by mu mohl Bohuslav Sobotka v rámci dávného členství dát zdarma pár rad o tom, jak odejít z vysoké politiky s grácií.

Při čtení blogu pana Paroubka jsem si představil sebe, jak na mistrovství v šipkách budu stát v divácké zóně a kritizovat soutěžící. A že bych si to mohl dovolit. Vždyť jsem se svými 10 hody dosáhl bravurního skóre. Mohl bych radit soutěžícím co mají dělat, jak mají házet a ať mě tam pustí, že jim to ukážu. Samozřejmě, že nic takového neudělám. Já vím, že jsem měl štěstí začátečníka. Pan Paroubek žije svůj sen o své dokonalosti a neomylnosti. Ještě že řídí pouze svůj blog a nikoli vládu nebo politickou stranu. Ve srovnání s ním byl Sobotka excelentní premiér a politik. Během svého působení i svým odchodem. Možná byste pane Paroubku mohl nabídnout Sobotkovi místo PR poradce.

Jak ukázal Bohuslav Sobotka, na odchod se ctí není nikdy pozdě.

Autor: Pavel Kamas | pátek 23.3.2018 20:44 | karma článku: 24.75 | přečteno: 853x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.33 | Přečteno: 309 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.52 | Přečteno: 453 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 859 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 606 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2795 | Diskuse
Počet článků 130 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1761

Začal jsem s nemovitostmi, financemi a přes to se dostal osobnímu rozvoji. Jsem lektor, protože mě to baví. Sám jsem si prošel údolím prokrastinace. 

web: kamaspavel.cz

Díky za podporu :-)

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...